Už od prvého teplejšieho dňa sa tešíme na moment, kedy sa pochválime susedom i rodine, aký dokonalý gril kraľuje v rohu našej letnej terasy. Dokonalý môže byť akokoľvek, vzhľadom, veľkosťou, doplnkami, no dokonalým ho urobí práve jedlo, ktoré hostia ochutnajú z rúk hostiteľa.

gril

Ak ste sa rozhodli pre večerné grilovanie, myslieť naň treba aspoň deň dopredu. Nakúpiť ingrediencie, dobré mäsko, klobásky alebo rybaciu verziu treba s časovou rezervou. Chrumkavé pečivo je chrumkavé vo chvíli, ak ho kúpime čerstvé z pekárne alebo ho vytiahneme z našej vyhriatej trúby. Chladené nápoje by tiež mali byť samozrejmosťou, ako zavŕšiť chutné trávenie. Ak máme dospelých hostí s deťmi, aj tomuto faktu treba „grilovačku“ prispôsobiť.

Zásady chutného grilovania

1.      Mäso a marináda patria nerozlučne k sebe. Jednoznačne je lepšie, ak si vyrobíte vlastné marinády.
2.      Chrumkavé pečivo je príťažlivejšie ako „gumený“ rožok.
3.      Farebná zelenina doladí tanier s porciou nielen chuťovo, ale hlavne vizuálne.
4.      S alkoholom v horúcich dňoch netreba preháňať. Pohár piva alebo vína môže byť, ale jednoznačne vedú nesladené nápoje alebo limonády či vody so sirupom, ktorý tiež vyrobíte z byliniek zo záhrady alebo zelených lúk.
5.      Pri grilovaní zvyčajne okrem hostiteľa hostia sedia a ochutnávajú. Je dobré občas vybehnúť do záhrady, zahrať sa niektoré loptové hry, aby ste predišli preťaženiu žalúdka a podporili trávenie.
6.      Očista a údržba grilu ostáva na hostiteľoch, ale aby sa tešili na ďalšie záhradné posedenie, treba mu venovať veľkú pozornosť, aby bol vhodný na ďalšie použitie.

grilování

Odišli hostia nadšení z vášho záhradného menu? Poďakovali vám za chutné jedlo a s úsmevom ste ich odprevadili? Tešia sa na ďalšie stretnutie? V tom prípade ste sa stali majstrami grilovania a umenie pripraviť dobré jedlo ste zvládli. Je na vás, či ďalšie posedenie bude totožné alebo fantázii nekladiete medze a pripravíte nové, rovnako zaujímavé alebo ešte lepšie občerstvenie.

Published by lomi.sk